Sessans spektakel

lördag, maj 19, 2007

Listerine del II

Ja ni ser! Listerine är livsfarligt!! Så nu ska jag oroa mig först för att blir stoppad av polisen (fartglad som jag är) o sen för att mitt munskölj ska ge utslag på alkomätaren!! "Näe, söta polisen, jag har inte druckit, jag har använt listerine.."

"Det vanliga munvattnet Listerine kan ge utslag på polisens alkoholmätningsinstrument. Det har trafikpolisen Staffan Jönsson bevis för. Två gånger stämplades han som onykter, trots att han bara sköljt munnen ren. Det är tidningen Östersunds-Posten som skriver om trafikpolisen Staffan Jönsson i Östersund och hans oväntade alkotestresultat. I det första testet använde han polisens sållningsinstrument, som används när bilister stoppas vid vägkanten. Den ger utslag om luften man blåser genom instrumentet innehåller mer än 0,2 promille, där gränsen för rattfylleri går.Problem Instrumentet gav utslag direkt – och för en vanlig bilist hade resultatet inneburit problem. Antingen hade man fått följa med för att ge blodprov eller, om man har tur, fått ge ett nytt test i en så kallad Evidenzer, en tillförlitligare maskin. Det gjorde Staffan Jönsson och maskinen gav utslag. Men eftersom Evidenzern är känsligare kunde den också märka att det bara var i munnen som alkoholen fanns, och därför beordrade den ett nytt test några minuter senare. Det senare testet friade polismannen. – Men helt klart kan det bli problem. Om någon som sköljt munnen med Listerine strax innan avfärd hemifrån blir stoppad av polis ganska omgående kommer sållningsinstrumentet att visa ett positivt resultat, säger Staffan Jönsson till op.se.Svårt på landet Just i Östersund finns bara två Evidenzerinstrument, ett stationärt på polisstationen och ett i en specialutrustad polisbil. Om man blir stoppad ute på landsbygden efter sin olyckligt timade munsköljning kan det bli problem. – Då kan vi bli tvungna att skjutsa den misstänkte många mil. Beroende på vår arbetssituation är det sedan inte säkert att vi kan skjutsa tillbaka den misstänkte. Och sedan kommer minst tio dagar av ovisshet innan blodprovet är analyserat, säger Staffan Jönsson."

1 Comments:

  • At 7:46 em, Anonymous Anonym said…

    Men varför använder man Listerine till att börja med? Jag menar, efter hur du beskrev det några inlägg längre ner? Måste ju finnas något mildare. Både för munnen och alkomätaren...

     

Skicka en kommentar

<< Home